Viimeinen miniloma edessä

4.45

Täällä alkaa hiljalleen tunnelma olemaan jokseenkin haikea. Vaihto-opinnot lähestyy loppuaan ja ensi viikko onkin viimeinen laatuaan Hong Kongissa. Kummallista, viimeiset kuukaudet on hujahtaneet ohi hetkessä. Tuntuu ihan, kuin meidän ensimmäinen ilta täällä olisi ollut toissa viikolla. Toisaalta, paljon ollaan saatu ja ehditty nähdä ja kokea; ja siten aika tuntuu jopa pitkältä. Hong Kongista on ehtinyt tulla koti jo tässä ajassa. Mulle se tarkoittaa sitä, että kaupungin elämäntavat tuntuvat omilta, osaan liikkua kaupungissa vaivattomasti, tunnen paikallisen kulttuurin ja täällä on ehtinyt muodostua eräänlainen arki. Kyllä se on ollut hyvin erilainen, sillä meidän arki on yleensä kestänyt kokonaiset kolme päivää. Vaihtelu on virkistänyt ja myönnetään, että tämä vaihto on kokonaisuudessaan ollut enimmäkseen lomailua. Lomalta on mukava palata takaisin oikeaan arkeen. Ei se lomailu tunnu miltään, jos se muodostuu arkiseksi. Uskon, että tämän kokemuksen jälkeen sitä tulee lähdettyä entistäkin herkemmin kauemmaksi lomalle, uusiin ja tuntemattomiin paikkoihin. Mutta tätä paikkaa tulee kyllä ikävä. Me kuitenkin lähdetään kotoa toiseen kotiin.

Tällä viikolla oon koittanut metsästää niin opiskelumotivaatiota kuin joulutunnelmaa shoppailun ja kahvittelun parissa. Alla kuva Langham Placen jouluvaloista, jotka löytyy maailman pisimpien rullarappusien yltä.


Huomenna meillä on edessä viimeinen miniloma ennen meidän joulu + UV komboa Indonesiassa. Kohteena tällä kertaa on Vietnam ja Hanoi. Jos jollakulla on vinkkejä Hanoihin, niin niitä otetaan mieluusti vastaan.

Ihanaa viikonloppua!



You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts