Vietnam

5.31

Viimeiset päivät Hong Kongissa edessä ja pikku reissu Vietnamissa takana. Hanoi kaupunkina oli hyvin samantyylinen kuin Peking. Joka kulmassa liehui kommunismin tunnuksia ja katujen varsilla oli paljon sotilaita. Edellisiin reissuihin verraten Vietnam oli köyhä ja liikenne kaoottinen. Liikennesääntöjä ei tuntunut olevan, vaan töötti toimi varotusmerkkinä "täältä tullaan" ja perusperiaate oli "isoimman oikeudella". Tietä ylittäessä tuli skoottereita joka suunnasta, joskus jopa sadoittain. Suojatie ei merkannut yhtikäs mitään ja tietä ylittäessä ristin sormeni toivoen, ettei kukaan törmäisi muhun. Yllättävää kyllä, skootterit väistelivät niin jalankulkijoita kuin muuta liikennettä ketterästi. Erona Vietnamin ja Kiinan välillä huomasin propagandan asteen. Vietnamissa mitään sosiaalista mediaa ei oltu blokattu, toisin kuin Kiinassa. Tosin en usko, että monella paikallisella oli edes facebook tiliä, sillä yleisin kännykkä oli varmastikin Nokian vanhemmat monotoonisoittoäänillä varustetut puhelimet.

Köyhyys oli mulle jotain aivan uutta. Kadunvarsilla näkyi kodittomia ihmisiä, katupartureita ja omatekoisia katupubeja; ihmiset istuivat kadunvarsilla pikkuruisilla jakkaroilla ja joivat olutta. Jotenkin aistin, että monien kaupunkilaisien kasvoilta paistoi huoli. Köyhyyden lisäksi Hanoi oli saasteinen, vaikka aurinko paistoikin oli taivas harmaa. Kaiken kaikkiaan totesimme J:n kanssa, että oli mielenkiintoista nähdä tällainenkin puoli Aasiaa, Hanoita kun ei voi millään kutsua turistikaupungiksi vaan saimme todella annoksen paikallisuutta. Vietnamin nähtyään voi olla iloinen siitä, että itse ei elä köyhyydessä.

Ensimmäinen päivä kului Hanoissa. Vierailimme puistoissa, vankilamuseossa sekä kuuluisassa vesinukketeatterissa. Vankilamuseossa oli paljon videoita sodasta sekä mm John MacCainin uniformu. Nukketeatteriesitys oli todella mieleenpainuva. Lava oli napaan asti oleva vesiallas, jossa nuket tanssahtelivat musiikin tahtiin.




















Toisen päivän vietimme lähinnä bussissa. Olimme varanneet päiväretken Ha Long Bayhin, joka sijaitsee noin 170 km päässä Hanoista. Matka kesti noin 3,5 tuntia suuntaansa johtuen teiden huonosta kunnosta. Ha Long Baysta olimme saaneet paratiisimaisen kuvan- mainoksissa merivesi oli kuvattu kirkkaan siniseksi. Todellisuudessa merivesi oli mutaisen ruskeaa. Saaret olivat hyvin samanlaiset kuin Phi Phi islands Thaimaassa. Pääsimme retkellä melomaan ja vierailemaan kauniissa luolassa.





Ja mitäs muuta lomalla on kiva tehdä: syödä hyvin! Tätä teemaa olemme noudattaneet joka reissulla, niin myös Vietnamissa. Paikallinen ruoka oli raikasta: sitruunaa, korianteria ja lihaa.



You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts