Ocean Park + Dragon's Back

4.04

Ihana viikonloppu takana, eikä syksystä ole tietoakaan. Lämpöä mittarissa oli tänään ja eilen 27 astetta. Haluttiin tietenkin J:n kanssa ottaa kaikki ilo irti vapaapäivistä sekä ulkoilmasta. 

Sunnuntai 8.11.

Eilinen päivä kului paikallisessa huvipuistossa Ocean Parkissa. Huvipuisto koostui kahdesta alueesta, joista toinen sijaitsi vuoren huipulla. Onneksi helteessä ei tarvinnut talsia, vaan matka huipulle ja lopulta alas kului rattoisasti kondoolihississä. Huvipuistosta erikoisen tekee se, että laitteiden lisäksi siellä on paljon eläimiä. Eli Ocean Park on oikestaan huvipuiston ja eläintarhan yhdistelmä. Eläimet oltiin sijoitettu hauskasti ympäri puistoaluetta, jolloin laitteiden välissä pääsit pällistelemään esimerkiksi pingiivinejä. Lisäksi huipulla sijaitsevista laitteista aukeni kauniit maisemat merelle. En itse tosin pystynyt aina maisemista nauttimaan, sillä muutaman kerran en uskaltanut pitää silmiä auki. 
Puisto kuhisi manner-kiinalaisia turisteja (yllätys, yllätys). Onneksi saimme J:n kanssa olla heiltä rauhassa yhtä miestä lukuunottamatta. Kyseinen pappa oli onneksi kohtelias, yritti ilmeisesti kysyä meiltä jotain mielenkiinnosta, mutta valitettavasti yhteisen kielen puutteen takia kommunikointi jäi lyhyeksi. Päivä oli kaiken kaikkiaan onnistunut, eikä itsellekään ehtinyt tulla paha olo pyörityksistä.









Itse asiassa huvittelun jälkeen, pääsimme todistamaan ensimmäistä liikenneonnetomuutta täällä Aasiassa. Olimme kaksikerroksisessa bussissa seisahduksissa ruuhkassa. Yhtäkkiä bussi nytkähti eteenpäin. Tämän jälkeen ei hetkeen tapahtunut mitään, muu liikenne alkoi rullata eteenpäin, mutta meidän bussi oli pysähtynyt keskelle tietä. Sitten joku huutaa alhaalta kiinaksi jotain ja ihmiset alkoivat siirtyä alakertaan. Joku ystävällisesti käänsi meille, että on sattunut onnettomuus ja että meidän tulisi nousta pois bussista. Ensimmäinen reaktio oli "Jaahas tää on niin tätä aasialaista toimintaa; noustaan pois keskellä vilkasta tietä, koska bussiin on tullut pikku lommo". Ja niinhän se oli. Joku bemari oli osunut bussin perään, mutta emme huomanneet mitään isompaa jälkeä kummassakaan ajoneuvossa. Kaikki matkustajat siirtyivät kauempana sijaitseviin busseihin ja matka jatkui normaalisti, tosin ahtaasti kohti metroasemaa. Ihmettelimme jälkeenpäin, onko täällä tapana jostain turvallisuus syistä tyhjentää ajoneuvo pienen lommon takia.

Maanantai 9.11.

Meidän maanantaita kuvaa hyvin sana reipas. Viikkomme nimittäin alkoi reippaissa tunnelmissa, sillä heti aamusta suuntasimme meille uudelle patikointi reitille, Dragon's Backille. Reitti on ilmeisestikin yksi Aasian tunnetuimmista, enkä kyllä ihmettele, sillä huipulta näkymät antoivat Hong Kongista rauhallisen kuvan. Edelliseen patikointireitteihin verrattuna Dragon's Back oli huomattavasti vaikeakulkuisempi. Reitti oli merkattu, mutta jalkojen alla oli isoja kiviä, eikä sitä betonia niinkuin Tai Long Wanissa. Reippailu päättyi rantaan, jossa lököilimme muutaman tunnin.






Reipasta alkanutta viikkoa kaikille!

You Might Also Like

2 kommenttia

Popular Posts