Viiniä ja ystäviä

0.39

Tänään saamme uusia vieraita Suomesta. Ennen kuin vierailu lähtee käyntiin, on hyvä hetki kirjoittaa menneestä viikonlopusta. Se oli onnea täynnä, kun ystäväni tuli käymään Hong Kongissa. Launtaina kävimme käppäilemässä Diamond Hillin puistossa. Puisto oli rauhallinen ja kuulemma tyypillinen kiinalainen maisema. Hassua, että tällainen rauhallinen paikka löytyy vain muutaman metropysäkin päästä maailman tiheiten asutusta naapurustosta Mong Kokista (ja kyllä Mong Kok on se alue, missä me asumme).



 Mukana oli myös myös ystäväni matkatoveri, joka oli muutama vuosi sitten ollut Hong Kongissa vaihdossa. Kyseinen mies on kotoisin Ranskasta. Vaikka elämä Aasiassa on kovin erilaista ja mielestäni eurooppalaiset ovat samanlaisia, kyseinen herrasmies toi minut maanpinnalle - ranskalaiset ovat erilaisia. Tottakai eroja lötyy muidenkin eurooppalaisten kanssa, mutta huomaan varmasti helpommin eroavaisuudet ranskalaisien ja suomalaisien välillä kuin muun maalaisten kanssa. Tämä ranskalainen oli siis oikein mukava, mutta niin stereotyyppinen français. Olimme tietenkin myöhässä aikataulusta, mutta sen sijaan että hän olisi ehdottanut metron ottamista, tokaisi hän: "Meitä on tulossa kuusi ihmistä, on ok jos olemme myöhässä aikataulusta." Just. Toinen huomattava ero ranskalaisien ja suomalaisien välillä on organisointi. Ranskalaisilla se on oleton. J kutsuu tätä stereotyyppistä ranskalaista tapaa "ei suunnitella liian tarkkaan, mennään fiiliksen mukaan" sanoin söheltäminen ja häslääminen. Ranskalaismiehellä oli käytöksensä taustalla suloinen ajatus (joka on mainittava), näyttää ystävälleni aitoa Hong Kongia.

Jotenkin täällä on itselle tullut tausta-asetelma me ja aasialaiset. Me-sanalla viitataan länsimaalaisiin tai eurooppalaisiin. Jos minulta kysytään, mistä olen kotoisin saatan vastata "Euroopasta". Me olemme täällä ehkä enemmän Euroopankansalaisia, kuin suomalaisia. Tällaista yhteisöllisyyttä ruokkii varmastikin voimakkaat kulttuuri ja tapa erot aasialaisiin nähden. Myös ulkonäkö erottaa meidät heistä. Mutta tämä ranskalainen herra muistutti siitä, että Euroopassakin on erilaisuutta, emmekä ole yksi möykky ihmisiä. #ylpeästisuomalainen!

Loppuillasta pääsimme Wine and Dine festivaaleille nauttimaan eri viineistä sekä juustoista ja muusta naposteltavista.




Sunnuntaina heräsimme varhain ja otimme lautan Macauhun. Maucau (tai Macao) on toinen erityishallintoalue, joka kuuluu Kiinalle. Se on aiemmin ollut Portugalin siirtomaa. Kaupungin arkitehtuuri on hyvin klassinen ja kadunnimet voi lukea portugaliksi. Paikkaa kuvaillaan Aasian Las Vegaseksi, sillä se kuhisee Casinoita. Macauhun pääsee kätevästi Hong Kongista lautalla ja matka kestää vain tunnin. Naurahdimme kun tajusimme, että lauttoja lähtee Macauhun useammin kuin Helsingistä Tallinnaan, nimittäin 15 minuutin välein. Ihmiset taitavat täällä todella pitää uhkapeleistä.

Tapasimme Macaussa ystäväni muita kavereita ja kiertelimme Macaussa yhdessä. Ravintolaa oli todella vaikeaa löytää ja lopulta päädyimme syömään kiinalaista ruokaa.  Ravintolan työntekijät eivät osanneet alkuunkaan englantia eikä elekieltämme meinattu ymmärtää. Loppujen lopuksi joku toinen asiakas tuli ystävällisesti tulkkaamaan tilauksemme tarjoilijoille. Kummallista ravintolassa oli vessan edessä sijaitseva ämpäri, jossa oli SAMMAKOITA.





SAMMAKOT



You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kiitos vielä ihanasta seurasta! Oli parasta <3 Enkä vieläkään pääse yli niistä sammakoista haha!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos itselles! Oli ihana viikonloppu <3

    VastaaPoista

Popular Posts