Vain Aasiassa

6.02

Aasiassa on kyllä kummallisia asioita, joista en ole koskaan kuullutkaan. Keksintöjä ja tarvikkeita, joista meillä Euroopassa ei ole mitään tietoa. Kun kävelet ladies marketilla, voi sitä krääsän määrää.

Paikallisessa kosmetiikkakaupassa nimeltä Bonjour, kiinnitin huomiota muutamiin tarvikkeisiin, joista päätin myös räpsäistä kuvat.

1. Finnitarra: Voit laittaa sydämen tai tähden muotoisen laastarin finnin päälle. En ymmärrä, kuka käyttää tällaista vapaaehtoisesti. Peitevärikin on keksitty.



2. Double lip maker; paikalliset ihannoivat isoja silmiä. Bonjourista voit ostaa ripsentaivuttimen näköisen tarvikkeen, jolla aasialaiset saavat asetettua silmäluomeeseensa tarran, jonka avulla he saavat silmäluomensa nostettua ylemmäs. Lopputuloksena on double lip, eli erillinen silmäluomi. (Yleisesti aasialaisilla silmäluomet roikkuvat ripsien päällä).



3. Viilentävä otsatarra: Etenkin turistirysissä (esimerkiksi Big Buddhalla) aasialaiset turistit laittavat otsaansa vihertävän tarran. Tämä on kuulemma alunperin tehty kuumepotilaille viilentämään kehoa. Nykyään monet käyttävät näitä helteisellä säällä viilennystarkoitukseen.

4. Toinen tapa paikallisilla vältellä kuumuutta on kannettava tuuletin. Muovisia ja ystäväni mukaan "turvallisia" tuulettimia voit ostaa jokaisesta kulmasta. Tuuletin toimii pattereilla ja voit kantaa sitä mukanasi koko ajan.

5. Lehmät, selvitin myös niiden tarinan viime viikolla. Ne ovat täällä villejä, elävät siis itsekseen luonnossa. Ystäväni mukaan lehmät Hong Kongissa ovat kuin porot Suomessa. Lehmät eivät pelkää ihmisiä ja osaavat pysyä poissa autotieltä. Niitä voi usein nähdä "maaseudulla" kävelemässä tai lököilemässä kävelytiellä.

6. Kun olet kipeä, tulisi sinun käyttää maskia. Maskeista löytyy leopardikuvioista, valkoista, aikuisten ja lasten legokuvioisien väliltä kaikkea. Sen voisi siis nähdä eräänlaisena asusteena. Itseä ainakin ahdistaisi muutenkin tukkoisena laittaa naamaan kiinni maski. En siis luultavasti sellaista tule käyttämään.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Gotta love Asians! Mut edelleen.. ah ne sateenvarjot helteellä ja massan keskellä tietenkin <3
    -Am

    VastaaPoista

Popular Posts