Miten käy, kun pyhäpäivä osuu keskelle viikkoa?

21.58

Otsikkona kysymys, jota en ennen tätä vaihtoa uskonut joutuvani miettimään. Suomessa  pyhäpäivä, on se sitten joulu tai itsenäisyyspäivä ym., tarkoittaa aidosti vapaata. Jos se osuu arkipäivälle iloitsemme lyhyemmästä työviikosta. Täällä näin ei kuitenkaan ihan suoraan ole.


Tällä viikolla keskiviikko oli kaikille vapaapäivä. Me J:n kanssa nautimme vapaapäivästä tekemällä koulutöitä kotona sängyssä lökoillen (koska meillähän ei kotona muualle mahdu tekemään hommia). Päivä sujui nopeasti ja illalla kävimme syömässä Sohossa  ravintolassa Druncken Duck eli Känninen Ankka.


Eilen sain viestin keskiviikon luennoitsijalta, että meillä on make-up class lauantaina. Siis mitä? Koska on pyhäpäivä, emme saakaan vapaapäivää oikeasti, vaan vapaapäivä siirtyy lauantailta keskiviikolle. Ei kiva! Mikä on siis edes näiden pyhien idea? Sekoittaa ihmisen viikkorytmi?

Turhautumisen lisäksi tähän lauantaityöpäivään, luento on taas vaihteeksi hyödytön. Ensimmäiset 30 minuuttia katsoimme videoita youtubesta, joissa näytettiin kuvia Kiinasta ja taustalla soi kiinalainen höpöhöpömusiikki. Miten tämä on hyödyllistä? No voitan hyödyllisyydellä kuitenkin J:n, sillä torstain luennolla he ovat katselleet Harry Potteria. Ihan kivaa ja rentoa sinänsä, mutta ovatko Harry Potter elokuvat akateemisia? Ja kyllä meidän yliopisto on Aasian top10-listalla.


No tässä päivässä on kuitenkin paljon hyvää. Luentojen jälkeen pääsen viettämään aikaa ihanan ystäväni kanssa, joka on tullut Kiinasta viettämään viikonloppua Hong Kongiin.
Ihanaa vapaata viikonloppua kaikille sinne Suomeen!



You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts