Jälleen turistina Hong Kongissa

7.40

Kylläpäs viikko meni nopeasti. Vanhempieni ja Pikku-N:n visiitti ylitti kaikki odotukset, ja nautin siitä että sain esitellä heille paikkoja. Isänikin oli omien sanojensa mukaan ylpeä siitä, että todella olen tutustunut ja ottanut selvää paikallisesta kulttuurista. Viikkoon mahtui ihanaa lapsen riemua, kulttuuria aikuiseen makuun ja herkullisia makuja.

Viikonlopun visiitteihin kuuluivat Cheung Chau sekä ostokset Mong Kokissa Ladies Marketilla. Sää oli pilvinen, mutta saimme nauttia herkullisesta sea foodista.  Cheunga Chaussa J ja isä uskaltautuivat ahtaaseen merirosvoluolaan, joka oli pimeä ja erittäin ahdas käytävä. Minä ja Pikku-N jänistimme, mutta kuultuamme erään lihavan miehen melkein jääneen jumiin, olimme tyytyväisiä päätökseemme.


Vanhempani löysivät kivoja tuliaisia niin Suomeen kuin ystävillemme Yhdysvaltoihin. Käteen tarttui myös isälle uudet lenkkarit. Edelliset tarvitsivat kipeästi päivitystä! Edellisien ostopäivää en kehtaa edes mainita, mutta sanotaanko vaikka että niiden viimeinen käyttöpäivä meni umpeen jo muutama vuosi sitten. Olimme äidin kanssa tyytyväisiä tyylin upgradaukseen. Mutta vanhoista eroon pääseminen ei ollutkaan niin helppoa, kuin ajattelimme. Hymyssä suin äiti kertoi heittäneensä vanhat lenkkarit hotellin roskikseen, jotteivät ne vahingossakaan tulisi mukaan takaisin Suomeen. Hotellin siivooja ei ilmeisesti ollut viimeisestä käyttöpäivästä meidän kanssa samaa mieltä, sillä hän oli ystävällisesti laittanut kyseiset kengät roskiksen viereen kenkälaatikon päälle.

 Vanhat
 Uudet paremmat, eikö?

Lapsen ilo on paras onni aikuisellekin tuli koettua, kun veimme Pikku-N:n Hongkongin Disneylandiin. Voi sitä hymyä ja iloa, mitä pikkumies huokui. Joka kulmassa oli uutta hämmästeltävää. Kävimme Tarzanin puumajassa, jokiristeilyllä sekä kahdessa vuoristoradassa. Kummastelimme vuoristoratojen hurjuutta, vaikka pituusvaatimus oli 102cm. Äitini oli molemmissa laitteissa sitä mieltä, ettei tällaisella pituusvaatimuksella laite voisi olla hurja. No toisin oli, mutta Pikku-N oli hurjuudesta huolimatta onnellisin poika maan päällä. Me aikuiset kärsimme pahasta olosta, mutta se ei menoa haitannut. Disneylandin lisäksi veljeni reissun kohokohtiin kuului Pokemon ravintola ja Pikachu riisi.









Aikuisten hupeihin ostoksien lisäksi kuului Iso Buddha ja luostarissa käynti. Olimme J:n kanssa aiemmin nähneet tämän tunnetun nähtävyyden, mutta pääsimme tällä visiitillä testamaan kondoolihissiä. Hissin pohja oli lasia ja matka sujui huomattavasti rattoisammasti, kuin edellisen kerran bussikokemus.





Saatoimme juuri vieraat lentokentälle suuntaavaan taksiin. Jottei aika kävisi pitkäksi, suuntaamme J:n kanssa huomenna Filippiineille, Puerto Princesaan.
Ihanaa viikonloppua ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua kaikille!

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Vieraat kotoa tuo aina mukanaan ihanan tuulahduksen jotain tuttua ja lievittävät ainakin mun Suomi-ikävääni. Sun vanhemmat näyttää tosi rentoutuneilta - sano paljon terveisiä!

    P.S. Mä oon niin kade tosta riisistä!

    VastaaPoista

Popular Posts