Kiinalaiset turistit Hong Kongissa

19.41

Täällä on viikko lähtenyt käyntiin treenailun parissa. J:n perheen visiitti sujui oikein rattoisasti ja rennoissa tunnelmissa. Nyt tuntuu vähän hassulta, ettei muita vieraita ole näillä tulossa. Joka kerta kun kävelee joko Intercontinentalin tai Metropolis Plaza hotellin ohi, meinaan kävellä sisään ja käydä moikkaamassa vieraita. Sitten sitä havahtuu, että ainiin ne on jo Suomessa. Nyt kuitenkin on pakko kertoa teille, ehkä huvittavimmasta ja oudoimmasta kokemuksesta täällä Hong Kongissa. Kyseessä ovat (ketkäpä muut) kuin kiinalaiset.

Sunnuntaipäivä kului Repulse Bayn rannalla toisen suomalaisen vaihto-oppilaan kanssa. Itse olen monta kertaa mennyt rannan ohi bussilla, mutten koskaan ole itse rantaan päässyt. Päätimme siis kaverini kanssa suunnata kohti tätä keskustan lähellä sijaitsevaa rantaa. Päätös ei osoittautunut kovin hyväksi, sillä paikka kuhisi manner-kiinalaisia turisteja. Heitä tuotiin bussilasteittain rannalle ottamaan kuvia toisistaan ja lopulta myös meistä. En ole aiemmin Hong Kongissa tullut kuvatuksi, mutta Repulse Bayn ranta toi kyllä vahvasti mieleen meidän Pekingin reissun.

Ensinnäkin ihmettelimme, miksi he meistä ottivat kuvia, Hong Kongissa kun on paljon länsimaalaisia, eli emme todellakaan ole täällä outo näky. Kiinalaisien vaatetus muistutti kovasti landepaukun tyyliä tai jopa romanien vaatetusta; suorahkothousut, adidaksen verkkatakki ja pappakengät. Istuskelimme bikiinit päällä auringossa hetken ja sitten näitä kiinalaisia alkoi lappaamaan meidän ympärillä. He viittoivat meitä nousemaan seisomaan ja poseeraamaan heidän kanssaan. Huom kiinalaiset olivat siis täysissä pukeissa ja me niissä bikineissä. Itse kieltäydyin joka kuvasta, en halua omaa puolialastoman vartaloni kuvia kiinalaiseen sosiaaliseen mediaan saati johonkin perhealbumiin. Kaverini suostui aluksi muutamaan kuvaan. Kun näitä innokkaita valokuvaajia vain tuli lisää ja lisää, päätyi kaverinikin kieltäytymään valokuvista viimeisille turisteille.

Kaikista kummallisin turisti otti ensin kuvan kaverini kanssa. Tämän jälkeen nainen kiitti kiinaksi "sie sie" ja kaverini asettui takaisin vatsalleen makaamaan rantapyyhkeen päälle. Kuvaussessio ei tosiaankaan päättynyt siihen, vaan nainen kyykistyi takapuoliemme viereen, ja poseerasi miehelleen. Hänen miehensä siis otti useita kuvia vaimostaan, joka poseerasi PYLLYJEMME KANSSA. Nainen myös tunkeutui meidän keskelle ja vaihteli puolia, mutta pysyi kokoajan lantioidemme tasolla. Tässä vaiheessa itse hermostuin, sillä meiltä ei edes kysytty lupaa valokuviin. Kyyristyin itse lopulta istumaasentoon, selkä kohti valokuuvaajaa. Lähellä istuvat hong kongilaiset naiset alkoivat huutamaan tälle pariskunnalle ja ilmeisesti käskivät turistit jättämään meidät rauhaan.




En itse edes uskaltautunut uimaan, sillä ajatuskin valokuvaavista turisteista ahdisti veden kupeessa. Päädyimme lopulta kahville Centraliin, josta matkasin kodin kautta lenkille. Täällä, jotta pääsee juoksemaan, täytyy lähteä vilkkaasta Mong Kokista metrolla jonnekin. Olin kerran huomannut ihmisien juoksevan ranta tietä Kowloonin puolella, joten päätin suunnata sinne. Ongelmaksi muodostui erinäköiset rakennustyöt, joiden takia minulla oli vaikeuksia päästä rantabulevardille. Jouduin kysymään useita kertoja paikallisilta, miten pääsisin rantaan, ja lopulta puolen tunnin käppäilyn jälkeen pääsin lenkkipolulle. Lenkkeily skyline maiseman kera oli palkitsevaa ja juoksin koko matkan hymyssä suin.


Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts