Mid-autumn festival

6.55

Tänään Hong Kongissa on vapaapäivä (myös siis muillakin kuin meillä), sillä eilen juhlittiin Mid-autumn festivaalia. Paikalliset ja manner-kiinalaiset juhlistavat kyseisenä päivänä täysikuuta ja viettävät aikaa perheen kanssa. Tämä päivä ei määräydy länsimaalaisen kalenterin mukaan, vaan seuraa kiinalaista kuukalenteria. Juhlan juuret vievät muinaiseen Kiinaan, jossa ihmiset kiittivät kuuta menneestä sadosta. Toisaalta juhlapäivä voidaan nähdä romanttisemmasta näkökulmasta, joka liittyy kuun jumalattareen Chang'e:n. Taru jumalattaren takana on, että hän otti kuolemattomuuspillerin miehensä puolesta ja muutti kuuhun asumaan, jotta hän pystyi olemaan lähellä aviomiestään.

Traditiona on tarjota läheisillä moon cake -leivonnaisia. Niitä on useita erilaisia, mutta ymmärtääkseni perinteisin versio on leivonnainen, jonka sisällä on yrttitahna. Hyvä ystäväni toi meille maistiaiseksi yhden vaniljaisen version viime keskiviikkona ja toinen ystäväni antoi minulle lahjaksi alla olevan moon caken.




Vuokranantajamme oli kutsunut meidät ja muutaman muun asuntolan asukkaan illalliselle eilen. Meille oltiin varattu pöytä perinteikkäästä kiinalaisesta ravintolasta. Vuokraisäntämme tilasi pöytään muutaman Tsin Taon (kiinalainen olut) sekä paikallisia spesialiteetteja. Näihin kuului friteerattua osteria, suolassa kypsytettyä kalaa, kanaa sekä sisäelin soossi (ilmeisesti kyseessä oli jonkun eläimen keuhkot?). Ei tarvitse varmaan sanoa, että kun saimme selville keuhkosoossin sisällön, emme ottaneet sitä J:n kanssa lisää. Illan hauskin asia, oli J:n nimi. Vuokraisäntämme oli jostain kumman syystä ymmärtänyt, että J:n nimi on FRED! En ymmärrä, miten se on mahdollista, sillä vuokrasopimuksetkin ovat J:n nimissä. Yritimme korjata sekaannusta, me kun aina ollaan luultu, että vuokraisäntä tervehtii: "Hi Oona, hello friend!", mutta se onkin ollut "Hi Oona, hello FRED". Pähkäilimme tätä nimisekaannusta pitkän aikaa, mutta J on nyt täällä Hong Kongissa siis Fred.

PS. Äiti ja isä (sekä appivanhemmat) kun tulette tänne niin muistakaa tervehtiä J:tä hänen "uudella nimellään".

Eräs kummallinen asia pyhäpäivästä liittyy yliopiston nettisivuihin. Yritimme J:n kanssa varata kuntosalilta paikat huomiselle... Ei onnistu, sillä nettisivu on suljettu pyhäpäivänä?! Mutta silti kauppakeskukset ym ovat pidempään auki kuin arkena. Mikä järki?!

Alla kuvia eilisestä ruuasta.

 Friteerattu osteri

Friteerattja kaloja

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts