Hong Kong!

7.34

Täällä sitä nyt ollaan, nimittäin Aasiassa,pari päivää takana ja useita edessä.
Saavuttiin tänne lauantaina. Lento sujui rennosti, mutta ensimmäine kulttuurishokki oli lentokentällä, kun koneeseen nousi me ja aasialaiset. Lentoemännätkin oli kiinalaisia.
Lentokentältä saavuttiin kiireiselle Hongkongin alueelle ja löydettiin meidän koti. Katualue on torinomainen, täynnä pieniä telttoja ja kojuja, joissa myydään erinnäistä krääsää sekä feikkitavaraa. Myyjät juoksevat useasti perään ja huutavat "copy watch, copy watch" yrittäen kaupitella tunnettujen kellomerkkien kopioita. Katualueen reunoilla on pieniä piilossa olevia ravintoloita, joita paikalliset suosivat, osa ravintoloista on katutasossa, osa ylemmissä kerroksissa. Meidän rappukäytävä oli melko likaisen näköinen ja säikähdin ensi näkemää. Toisessa kerroksessa oli ulko-ovi, jonka takaa löytyi käytävä ja sen päässä meidän 7,7 m2 koti. Todella siisti, vastaremontoitu, isolla ikkunalla varustettu asunto. Loppu hyvin kaikki hyvin siis!

Ensimmäiseksi haasteeksi muodostui, miten käydä suihkussa. Pöntölle mahtuu juuri ja juuri istumaan ja kulmasta löytyi pieni lattiakaivo. Seisonko pöntönreunuksilla, vai suihkuttelenko lattiakaivoon. Päädyttiin ratkaisuu: suihkuun pöntön kannet auki ja tähdätään vettä molempiin (pönttöön ja lattiakaivoon siis). Problem solved! Tilan puutteen takia, ei sen kummemin voida purkaa tavaroita vaan eletään matkalaukusta. Easy?

Ruokailu on tähän mennessä ollut meillä lähinnä naurunaihe. Jo ensimmäisenä iltana kävi selväksi, etteivät tarjoilijat välttämättä osaa englantia vaan pikemminkin karttavat turisteja. Toisaalta osa ihmisistä on hyvin kiinnostuneita meistä. Vanha mies tarjoilija tokaisi meille "you beatiful, you handsome". Toinen naurunaihe on puikoilla syöminen; se jos mikä on taistelua - sota siitä saako ruuan ladottua suuhun.  Hassua sinänsä, mutta olin super onnellinen, kun pizzeriassa saimme käyttöön haarukat ja veitset - miten näin pieni asia voi tehdä ihmisen onnelliseksi?
Starbucksissa sattui myös jotain erikoista. J tilasi itselleen päivän kahvin ja minä latten. No J:n kahvi oli täysin normaalia, vahvan makuista kahvia, kun taas oma tilaus ei mennyt ihan putkeen. Latte nimittäin oli VIHREÄÄ! En sitten tiedä, otinko vahingossa jonkun toisen tilauksen, mutta tänään otin varman päälle ja tilasin päivän kahvin.



Terkkuja kuumasta Hongkongista!
-O

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts