Victory day 70

22.55

Tänään juhlitaan V-day 70:tä täällä Kiinassa. Yleisesti Hongkongissa ei päde välttämättä samat juhlapyhät kuin Manner-Kiinan kanssa, mutta V-day hyväksyttiin viime vuonna paikalliseksi juhlapäiväksi. Tasan 70 vuotta sitten Japani antautui Kiinalle merkiten myös 2. Maailman Sodan loppua. Manner-Kiinassa järjestetään iso paraati, jota mekin katsoimme televisiosta. Itse asiassa naapurimaamme presidentti Putin oli paraatin kunniavieraana.

Juhlapäivät Hongkongissa ovat hieman erilaisia kuin Länsimaissa. Koitan pukea tämän kauniisti sanoiksi. Juhlapäivä on vapaapäivä, koulua ei ole, yliopiston luentoja ei ole, mutta kaikki kaupat ja muut palvelut ovat auki. Ostoskeskukset eivät siis sulje oviaan, vaan yleensä aukioloajat ovat pidempiä juhlapäivinä. Ihmettelin asiaa ja paikallinen kertoi, että työskennellessäsi juhlapäivänä, saat ylimääräisen vapaapäivän myöhemmin. Ihan reilua siis ja kätevää meille. 

Ylimääräisen vapaapäivän johdosta olimme eilen juhlimassa muiden vaihtareiden kanssa ensin kattoterassilla ja sitten baarikadulla LKF:llä. Night Club oli tupaten täynnä. Ilmastoinnista ei tietoakaan ja näin ollen klubbaaminen meille tarkoitti hien hajua, strobovaloja ja musiikkia. Taksin saaminen kotiin oli mahdoton tehtävä. Vapaita takseja oli mielinmäärin, mutta meitä ei tahdottu kyytiin: emme halunneet joutua uudestaan huijatuiksi (pimeän taksin olisi saanut lennosta) ja ongelmaksi nousi se, että halusimme nimenomaan saaren puolelta pois. Monet kuskit eivät tahtoneet lähetä Kowloonin puolelle tullimaksujen takia vaikka maksut veloitetaan asiakkaalta. Löysimme taksitolpan, jossa oli muutama ihminen meidän edessä. Vapaita takseja ajoi ohi, eivät edes pysähtyneet. Kysyimme jonossa olleelta keski-ikäiseltä länsimaalaiselta, mikseivät taksit pysähdy. Mies kertoi, että tämä ilmiö on tälle keskusta-alueelle tyypillistä. Odotettuamme ehkä 15 minuuttia pysähtyi eteemme taksi, joka oli halukas menemään Kowloonin puolelle. Meille ei ihan tarkalleen selvinnyt, miksei kaikille vapaille takseille kelvannut maksavat, ei kännissä olevat asiakkaat.

Tänään pääsemme ensimmäiselle paikalliselle reissulle; otimme J:n kanssa tiistaina äkkilähdön Singaporeen! Täällä Hongkongissa on ollut huono sää tällä viikolla: pilvistä ja sateista. Hyvä lisäsyy siis lähteä säätä pakoon! Saimme eilen aimoannoksen sadetta J:n kanssa. En ole koskaan nähnyt niin kovaa sadetta kuin eilen. Kun sataa joka paikka tulvii: portaiden päällä on vähintään 1 cm kerros vettä, tiet tulvivat, astut pakostakin lätäköihin (ja kengät ovat läpimärät kun pääset luennolle) puhumattakaan niistä sateenvarjoista -HUOH.

Singapore here we come!

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts