Sunnuntairuokaa - bataatti-broileripannu à la Oona
8.06Mun yksi ainainen päänvaiva on sunnuntairuoka. Viikon viimeinen päivä tuntuu monesti apealta, sillä sitä seuraa viikon inhottavin päivä; maanantai. Monesti juuri sunnuntaisin tekee miele syödä hyvin. Päätin siis kokeilla jotain uutta. Löysin valion sivuilta bataatti-broileripata respetin, jota tuunasin itse. Nyt ensimmäistä kertaa, haluan jakaa teillä tämän mun reseptin: Bataatti-broileripannu.
Tarvitset:
1 iso bataatti
2 porkkanaa
1 sipuli
400g maustamatonta broilerinfilesuikaleita
1/2 pkt Valio-koskenlaskija
1 pkt pekonia
1 dl ruokakermaa
2 rkl vettä
chilijauhetta
1 mm kanelia
Ohje:
1. Pilko batatti kuutioiksi ja tee porkkanasta samankokoisia paloja.
2. Paloittele sipuli ja laita se muiden kasviksien kera isoon kulhoon.
3. Mausta vihannekset lisäämällä 1mm chilijauhetta ja 2 rkl vettä. Sekoita.
4. Tee pekonista siivuja ja lisää ne isoon kattilaan.
5. Paista pekoneita niin, että niiden rasva on irronnut ja lisää broilerinsuikaleet.
6. Kypsennä lihat ja mausta lisäämällä ripaus suolaa ja 1 rkl chilijauhetta.
7. Lisää vihannekset kattilaan ja sekoita.
8. Laita siivutettu koskenlaskija päällimmäiseksi, lisää ruokakerma ja sulje kattilankansi.
9. Anna vihanneksien kypsentyä noin 5-10 minuuttia välillä hämmentäen.
10. Tarjoile ateria lämpimänä. Voit halutessasi laittaa koristeeksi tuoretta basilikaa.
0 kommenttia